More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful
MoreBeautiful - Voor een stralende huid

Harsen/Waxen


Van alle ontharingsmethodes wordt harsen (waxen) misschien wel als een van de beste beschouwd omdat de verhouding prijs/duurzaamheid van het resultaat goed is. Laten we deze methode eens beter bekijken. Wat zijn de voordelen en de nadelen van harsen? En hoe kun je irritaties en pukkeltjes na het harsen voorkomen? Zijn er manieren om de haargroei na het harsen te remmen? En mag je na het waxen in de zon? Allemaal vragen die wij in dit artikel willen beantwoorden.
Wat gebeurt er tijdens het harsen?

Tijdens het harsen worden de haartjes met wortel en al uit het haarzakje getrokken. De warme, vloeibare hars wordt op de huid aangebracht, daarna afgedekt met een strip die vervolgens met een besliste beweging de inmiddels gestolde hars inclusief haartjes verwijdert.

Al met al is harsen een tamelijk 'wrede' methode om overtollige haargroei (en voor je huid) te lijf te gaan. Harsen wordt in het algemeen als minder prettig ervaren maar heeft aan de andere kant ook voordelen. Zo geeft deze methode een middellang resultaat van ongeveer 3 tot 6 weken.
Kan harsen de huid irriteren of voor roodheid zorgen?

Harsen is, zoals gezegd, een wat onvriendelijke ontharingsmethode die behalve de te verwijderen haartjes ook het huidoppervlak kan irriteren. Een gevoelige huid kan met roodheid, huidirritatie of folliculitis (ontstekingen van de haarzakjes) op harsen reageren, maar dat proberen we uiteraard tot een minimum te beperken.

Verder is ook voorzichtigheid geboden bij huidoppervlakken met gesprongen haarvaatjes. De hete hars en de vrij bruuske trekbeweging waarmee de strip wordt verwijderd, doen de op zich al fragiele haarvaatjes geen goed en er kunnen zelfs kleine bloeduitstortingen ontstaan.
Neemt de haargroei toe als je regelmatig harst?

Tijdens het harsen worden de haartjes uit de haarzakjes verwijderd, maar het aantal haarzakjes neemt door harsen natuurlijk niet toe. De beharing wordt dus niet dikker of voller door het harsen. Ook zijn de haartjes die na het harsen terugkomen niet zwarter dan voorheen. Anderzijds is het ook weer niet zo dat harsen de haargroei vermindert. Wel kan het zijn dat veelvoudig harsen dunner worden.
Wat kun je doen om irritatie na het harsen te voorkomen?

Breng na het harsen een kalmerende lotion aan, bijvoorbeeld op basis van aloë vera. Vermijd echter producten met bestanddelen die je huid kunnen irriteren zoals pepermunt of menthol. Bij een jeukende of geïrriteerde huid kun je ook een antibacteriële crème of een antibiotica-crème gebruiken. In dat geval is het raadzaam een arts te raadplegen. Draag verder de dagen na het harsen losse kleding zodat je huid goed kan ademen. Voorkom dat de huid zweterig en broeierig wordt.
Mag je na waxen in de zon?

Na het harsen is zeker de eerste week voorzichtigheid in de zon geboden. Zorg er in ieder geval voor dat je je huid met een zonnebrandcrème beschermt.

Ook kunt u kiezen voor definitief ontharen of electriche ontharen.                                                        

Prijzen
Oksels 17.50
Onderbenen 25.00
Hele benen 42.50
Bikinilijn 17.50
Bovenlip 09.50
Wenkbrauwen 10.50
Bovenlip + kin 17.50


BehandelPrijzen klik hier 
MICRODERMABRASIE: EEN FIJNE OPFRISSER

Microdermabrasie polijst de huid en maakt naar gladder en jonger. Grootste voordelen? De behandeling gaat snel, is pijnloos en geeft direct zichtbaar resultaat.
Microdermabrasie is in feite een oppervlakkige peeling. Met behulp van geavanceerde apparatuur worden kleine kristallen van aluminiumoxide op de huid geblazen en weer weggezogen. De kristallen beschadigen de huid niet, maar nemen wel de dode huidcellen van de bovenste laag mee. Er wordt dus een zeer dun laagje van de huid verwijderd. Dit slijpen of polijsten is nauwkeurig in te stellen, zodat elk huidtype en elk lichaamsdeel op maat behandeld kan worden. Klik hier voor meer info