More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful
MoreBeautiful - Voor een stralende huid
Terug naar nieuws

Droge VS vochtarme huid

18-02-2024
Is jouw huid droog of vocht arm? Er bestaat een groot verschil tussen een droge huid (tekort aan vet/talg) en een vochtarme huid (tekort aan vocht). De cellen in die huidlagen horen 10% vocht te bevatten. Wanneer dat minder is noemen we de huid vochtarm. Een vochtarme huid heeft een tekort aan water, een vette huid aan vet (talg). Maar, een vette huid kan daarbij ook vochtarm zijn. Wij hebben de verschillen voor je op een rijtje gezet.

Een droge huid…

Is een huidtype: genetisch bepaald
Heeft een tekort aan talg (vet)
Voelt overal droog, ook op handen en hoofdhuid
Is gevoelig voor voortijdige veroudering
Heeft constant voeding nodig
Heeft behoefte aan zeer olierijke producten

Een vochtarme huid…

Is een huidconditie, kan bij iedereen voorkomen
Heeft een gebrek aan vocht
Kan vet en droog tegelijk aanvoelen
Komt en gaat: afhankelijk van verschillende factoren, zoals omgeving en voeding
Heeft behoefte aan hydraterende producten
Mogelijke symptomen van beiden: schilferig, jeuk, gevoelig, trekkerig, dof.

Wat te doen tegen een droge huid?

Wil je een droge huid voeden en in goede conditie houden? Gebruik dan minstens 2 maal per week een herstellend en voedend masker. Daardoor wordt de vochtigheidsgraad en vetgehalte van je huid prima aangevuld. Heb je een droge huid? Kies dan voor een primer of getinte dagcrème onder je minerale make-up. Waardoor je een gladder en mooier resultaat krijgt.

Pas op voor een te droge huid!
Wat je zelf kan doen om problemen te voorkomen:


Douche niet te lang en gebruik lauw water
Dep de huid droog, niet schuren
Smeer lichaam en gezicht zo snel mogelijk in na het douchen
Vermijd veelvuldig contact met water en irriterende stoffen, zoals zeep en (af)wasmiddelen. Hierdoor kunnen er scheurtjes ontstaan in de opperhuid, als gevolg waarvan huidbeschadigingen kunnen optreden
Zet de kachel in huis en in de auto niet te hoog
Less is more; inmiddels een breed bekend begrip dat eigenlijk op van alles en nog wat van toepassing is. Interieurdesign, telefoons, praten en ja ook op je huid. Veel dingen die je te veel doet zijn ook voor je huid niet goed. Denk daarbij aan zonnen, make up, ongezond eten en ga maar door

Wat kun je doen tegen een vochtarme huid?
Als je huid een tekort heeft aan vocht dan is het belangrijk dat je de huid laat herstellen.

De barrierelaag is dan stuk. Bacteriën en schimmels kunnen makkelijker de huid binnendringen. Voorkomen dat de huid nog meer vocht verdampt is belangrijk. Zoals te veel en te warm water gebruiken op de huid zorgt voor verdamping van vocht in de huid. Niet heel handig als je huid enorm veel moeite doet om zich te herstellen.

Herstellende stoffen zijn niacinamide, ceramiden, hyaluronzuur en vitamine C. Plantaardige oliën en eventueel vaseline kunnen de huid helpen vocht vast te houden. Welke stofjes het beste passen bij een droge huid die vochtarm is, zijn anders dan de stofjes die passen bij een vette vochtarme huid.

Vette en vochtarme huid>> niacinamide en hyaluronzuur werken heel goed.
Chronisch droge eczeem huid >> vaseline en plantaardige olïen kunnen veel rust geven en laten herstellen van binnenuit.
Advies van een specialist is aan te raden, inmiddels ziet de consument door de bomen het bos niet meer.

Heb je een gevoelige huid? Dan is het belangrijk om goed voor je huid te zorgen. Wat jij zoal kan doen? Het volgende:
Gebruik minder heet water, maar juist lauw water voor het reinigen van je huid. En neem een speciaal reinigingsmiddel voor de gevoelige huid.
Probeer minder harde materialen te gebruiken. Als de huid erg gevoelig is, zelfs voor water, gebruik dan bij het reinigen de sponge cloth, een super zacht doekje dat vochtig wordt gemaakt.

Ben je op zoek naar een passend verzorgingsproduct?
Producten die de huid verzachten, kalmeren en roodheid verminderen. Behandel de huid voorzichtig. Breng producten aan met zachte, opgaande bewegingen. Wees voorzichtig met exfoliëren. Heb je hier geen goed gevoel bij of is de huid nabehandeling erg gevoelig? Vraag je skincoach of exfoliëren voor jouw huid wel geschikt is. Gebruik een moisturizer die de huid beschermt tegen irriterende stoffen van buitenaf.

BehandelPrijzen klik hier 
MICRODERMABRASIE: EEN FIJNE OPFRISSER

Microdermabrasie polijst de huid en maakt naar gladder en jonger. Grootste voordelen? De behandeling gaat snel, is pijnloos en geeft direct zichtbaar resultaat.
Microdermabrasie is in feite een oppervlakkige peeling. Met behulp van geavanceerde apparatuur worden kleine kristallen van aluminiumoxide op de huid geblazen en weer weggezogen. De kristallen beschadigen de huid niet, maar nemen wel de dode huidcellen van de bovenste laag mee. Er wordt dus een zeer dun laagje van de huid verwijderd. Dit slijpen of polijsten is nauwkeurig in te stellen, zodat elk huidtype en elk lichaamsdeel op maat behandeld kan worden. Klik hier voor meer info