More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful
MoreBeautiful - Voor een stralende huid
Terug naar nieuws

Groente en fruit beschermen je huid

18-02-2024
Anti-oxidanten beschermen de huid
Bij een gevarieerd voedingspatroon horen natuurlijk ook verschillende soorten groente en fruit. Zeker in de zomer is de keuze in aanbod enorm. Groente en fruit bevatten o.a. vitamines die onmisbaar voor de gezondheid van ons lichaam zijn. Minder bekend is dat diverse groente en fruit ook heel beschermt werken voor de huid. Dit komt door de anti-oxidanten die zij hebben. Planten hebben namelijk de eigenschap om zichzelf te beschermen tegen o.a. de zon. Hiervoor produceren zij o.a. anti-oxidanten. Door planten te eten maakt het lichaam gebruik van deze stoffen, waardoor deze voor het lichaam gaan werken tegen de zon.

Vitamines C en D
Tijdens de ontwikkeling van de mens is de aanmaak van Vitamine C door ons lichaam gestopt. Als mens moeten wij dus vitamine C uit onze voeding en suppletie halen. Vitamine C helpt o.a. het lichaam met het versnelde herstel van de huidcellen en is daarom ook een belangrijke stof voor de huid. Vitamine C zit bijvoorbeeld in fruit, groente en aardappelen, zoals paprika, en citrusfruit. Vitamine D is een vitamine die door ons lichaam wordt aangemaakt onder invloed van zonnestralen. Vitamine D bevordert de aanmaak van botvorming, het ondersteund ons immuunsysteem en heeft een beschermende werking tegen o.a. hart en vaatziektes.

Zeker in deze tijd van het jaar, als de zon weer volop schijnt, komen vragen over de zonbescherming extra naar voren. Via allerlei wegen worden we erop geattendeerd dat te veel zonnestralen schadelijk is voor de huid en dus ons lichaam. Voldoende en met de juiste zonneproducten de huid beschermen is natuurlijk het eerste wat wij als huidspecialist adviseren, maar toch…. toch heeft de zon ook goede eigenschappen. De zon geeft veel mensen een ontspannen gevoel en een aangename warmte in het lichaam. Daarnaast zorgt de zon ervoor dat ons lichaam vitamine D kan aanmaken. Door je huid structureel met een (te hoge) factor in te smeren en te beschermen, is de vraag of dit proces (deels) wordt tegengegaan. De meningen daarover lopen nog uiteen.

Zonadvies

Mijn advies is dan ook, ga verantwoord om met de zon en bescherm jezelf. Zowel van buitenaf, met zonbescherming, maar ook van binnenuit door het eten van de juiste voedingsstoffen. Ga niet in de zon als deze het meest krachtig is (dus tussen 11 en 15.00 uur). Bescherm de huid tegen de zon met ongeparfumeerde producten, met de juiste factor, in voldoende hoeveelheid en herhaal dit tenminste iedere 2 uur. En wat betreft de aanmaak van vitamine D. Bij de meeste mensen, is het voldoende om dagelijks 15 – 30 minuten onbeschermd in de zon te zitten om vitamine D aan te kunnen maken. Extra goed daarbij is om te weten dat het overigens niet zo is dat je meer vitamine D aanmaakt als je langer in de zon zit.

BehandelPrijzen klik hier



 
MICRODERMABRASIE: EEN FIJNE OPFRISSER

Microdermabrasie polijst de huid en maakt naar gladder en jonger. Grootste voordelen? De behandeling gaat snel, is pijnloos en geeft direct zichtbaar resultaat.
Microdermabrasie is in feite een oppervlakkige peeling. Met behulp van geavanceerde apparatuur worden kleine kristallen van aluminiumoxide op de huid geblazen en weer weggezogen. De kristallen beschadigen de huid niet, maar nemen wel de dode huidcellen van de bovenste laag mee. Er wordt dus een zeer dun laagje van de huid verwijderd. Dit slijpen of polijsten is nauwkeurig in te stellen, zodat elk huidtype en elk lichaamsdeel op maat behandeld kan worden. Klik hier voor meer info